Skreien kommer!

Skreien kommer!


| 23.01.2006


Ja, den har faktisk kommet allerede. De første fangstene er tatt og levert på Røst og Senja eller i Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.

Etter den siste ukes uvær, har endelig båtene kunnet fiske igjen, og mandag 23.januar fikk Ole Thorbjørnsen hos Laks- og Viltsentralen i Oslo vite at det har gått ut båter fra Lofoten for å ta inn den første skreien. Laks- og Viltsentralen leverer fisk til mange Oslo-restauranter og håper de kan levere skrei i slutten av uken.

Prisene på skreimiddag varierer, som alltid. Theatercafeen serverer skrei til 300 kroner så lenge kvaliteten på lever og rogn er god nok. Den koster 385 kroner på Gamle rådhus, og 225 på Bacalao. Front planlegger å ha tradisjonell skreimiddag i uke 9. På Lofotstua ligger prisen på 320 kroner, den samme som i fjor. Alle restaurantene gir påfyll dersom man ikke er forsynt etter en servering.

I helgen kjørte handlesenteret Smart Club ut en stor kampanje hvor de reklamerer for skrei. Inntil skreien kommer, vil det man får i butikken være møre-torsk. Så om du synes tilbudet i din lokale forretning kommer tidlig, kan det lønne seg å undersøke nærmere.