Sjømat i skur 33

Sjømat i skur 33

Foto: Christian Brun Hummer. Foto: Christian Brun Hummerpizza. Foto: Christian Brun Kamskjell. Foto: Christian Brun Vongole. Foto: Christian Brun Sardiner. Foto: Christian Brun

| 29.05.2014

Pizza Christian Brun Dag Tjersland Akershusstranda Fjorden Oslo Italiensk Østersakvarium Fiskekum Skalldyr
Italiensk ved fjorden

Helt siden Baltazar åpnet på 1990-tallet, er Dag Tjersland den som har lyktes med å drive restauranten. Og han har drevet den gjennom bølger og bråttsjøer til store høyder. Nå er bemanningen på kjøkkenet forsterket med Lorenzo, Alexandro og Lucca.

Baltazar er en tvers igjennom italiensk restaurant. I restauranten er det flere erfarne servitører og utvalget av vin er nominert med Wine Spectator Award i over ti år og Albeisa Award for piemontesisk vin. Den siste er mindre kjent, men bare 40 restauranter i verden har denne utmerkelsen.  Baltazar ble for en stund tilbake kåret til Norges beste restaurant av Accademia italiana della cucina.

Teamet har dypdykket i pizza og pasta, og Tjersland mener selv at Baltazar Enoteca har Oslos beste uteservering. Det er et idyllisk sted med en eksotisk og intens, avslappet stemning. Så hva nå?

Denne sommeren åpner Baltazar et havneskur med sjømatpizza og sjømatpasta som spesialiteter. Resturanten får også en stor fisk- og skalldyrsgrill, en fiskekum og et østersakvarium.

- Mange har fått med seg at Baltazar er i ferd med å utvide. I løpet av sommeren åpner Skur 33 på Akershusstranda. 

Spisekartet følger med...

Foto: Christian Brun


Relaterte restauranter