Fiskeriet

Fiskeriet


| 13.02.2021

Youngstorget Oslo Åpen restaurant Åpen i Oslo 2021 Pandemi Takeaway Marte Høllen
på Youngstorget

Hvis livsverket raste sammen under covid-restriksjoner,
Hvis læretiden sank i havet etter nedstengning,
Hvis det du ville skape ikke fikk lov,
Hvis kolleger ble visket bort av pandemi,
…da kjenner du noen som har det like ille. Hjelper det at enkelte klarer seg? Jeg håper det er bra å se at noen serveringssteder lever videre.

Fiskeriet holder åpent for servering når det er lovlig. Som fiskebutikk med mulighet for takeaway har Fiskeriet holdt åpent i lange perioder. Spisekartet har snakket med restaurantsjef Marte Høllen og daglig leder Karina Jämtoft.

Har dere full bemanning?
Nei, vi er kun tre som jobber fulltid. 12 ansatte er permittert 100 %.
Kun et par har vært permittert siden mars, mens de resterende ble permittert for andre gang i november 2020 da Oslo strammet inn tiltakene.

Hvordan løser dere skjenkeforbudet?
Vi har utvidet utvalget av alkoholfri drikke som alkoholfritt øl, villbrygg og kombucha. Vi merker godt nedgangen i omsetningen når vi ikke kan selge alkohol. Vi har også endret åpningstidene som følge av dette. Tidligere hadde vi åpent til kl. 21.00, mens nå stenger vi restauranten kl. 18.00 da vi merker mer trykk rundt lunsjtider.

Har dere endret noe i disse dagene?
Ja, vi har begynt å ta bordreservasjoner slik at kundene er trygge på at de får et bord ved oppmøte. I tillegg har vi en begrensning på fire personer per bord da vi har veldig lite lokale. Vi har også måttet redusere antall sitteplasser for å opprettholde 1-meter mellom kunder og har nok redusert kapasiteten med rundt 40-50 % i forhold til hvor fullt vi kunne ha det tidligere. Dette påvirker selvsagt omsetningen. I januar 2021 hadde vi en nedgang på 85% i restauranten. Dette som et resultat av færre sitteplasser, ingen alkoholservering og fravær av turister (en stor del av våre restaurantkunder var turister).
Vi har utvidet take-away menyen både i butikk, på Foodora og Wolt. Vi er i ferd med å lansere hos Amoi også.
Vi tilbyr også "drive-thru" hvor kunder kan plukke opp bestilte varer på fortauet eller få det levert direkte til bilen. Dette var mer aktuelt rundt juletider da det var mye pågang.

Foto: Fiskeriet


Relaterte restauranter

Relaterte nettsted

  • https://www.fiskeriet.net/