Elvebredden Catering – en del av Riverside

Elvebredden Catering – en del av Riverside


| 05.08.2003


Riverside-prosjektet, som driver selvstendiggjøring av ungdom og kompetansegivende aktiviteter, har fått et tilskudd: Elvebredden Catering. Bak selskapet står Espen M. Gryt, utdannet kokk og medlem av Kokkenes Mesterlaug.

Grønland har atskillige rimelige serveringssteder, men ikke så mange med en kokk fra en av Oslos beste restauranter. Selskapets hovedvirksomhet vil være catering til små og store selskaper, og kundene har allerede rukket å gi meget positive tilbakemeldinger. Noen avtaler er gjort for store leveranser utover høsten. Luka i kjøkkenet, med den blå persiennen, har på kort tid blitt godt trafikkert, for Elvebredden Catering har hurtigmat av høy kvalitet. «Hva med en fersk fiskesuppe til 50 kroner?» Spør Gryt. «Dagens varmrett koster omtrent det samme. Hvor ellers får du ferskpresset gulrotjuice, tomatjuice eller appelsinjuice til 23 kroner for et stort glass?»

Elvebredden Catering leverer mat med båt  i Oslofjorden. Maten lastes rett over i båt i Akerselva, og så er det full fart ut i fjorden til de heldige – i båt, i hytte eller i strandkanten.

Gryt forteller også at Elvebredden Catering er behjelpelig med planlegging og gjennomføring av arrangementer. «Dyktige samarbeidspartnere gir oss samarbeidspriser på alt fra spesialsydd undertøy til bruden, blomsteroppsatser og brudevals-kurs.»

Gryt stilte med grill utendørs på Grønnlandsleiret  ved Vaterland bru den første søndagen i august. Stemningen var hyggelig og litt eksotisk med lukt av grill, hvitløk og urter. «Utover ettermiddagen ble det riktig livlig», forteller Gryt.

Mehrdad Ganji er enhetsleder for Oslo kommunes Barne- og ungdomstjenester. Han synes det er viktig at ungdom som bruker Riverside får anledning til å lære noe om matlaging, servering og det å håndtere en profesjonell espressomaskin. «Fra før er Riverside også kjent for at ungdommer lærer å reparere og installere datamaskiner eller lage web-sider. Det er bra for de som har slike interesser, men det er også tilstrekkelig til at de kan tjene penger på noe de har lært her. Slik blir det også med Elvebredden Catering».

Og Gryt legger vekt på at Elvebredden Catering drives helt profesjonelt. «Det er klart vi må ha en viss omsetning for å få det til å gå rundt med to fast ansatte og noen deltidsansatte. Kundene vi har ønsker høy kvalitet på maten, og det er også dette markedet vi er interessert i. Maten vår lages ordentlig av gode råvarer. Samtidig kan vi servere kyllingburger her med godt tilbehør til drøyt femti kroner –  et helt måltid eller en stor lunsj.»