Brasserie Paleo åpner

Brasserie Paleo åpner


| 23.10.2014

Brasserie Nora Mona Andreas Andersson Oslo
Sammensveiset team

For nesten femten år siden omtalte Spisekartet et av Olav Thons spisesteder som et kulinarisk bunnpunkt. Ingen andre restauranter sviktet så grundig på alle områder. I dag åpner Olav Thon en restaurant der det er investert mye i lokaler, fagpersoner og råvarer. Restauranten ligger like ved Tinghuset, og Brasserie Paleo vil nok bli en referanse for mange. I alle fall vil det være en referanse for Thons spisesteder, som har gjennomgått en imponerende forvandling fra likegyldige til interessante serveringssteder med lokalt tilsnitt og kokker med ambisjoner.

Kjøkkensjef Andreas Andersson kommer fra  Ristorante Baltazar. Han har også jobbet på Maaschmans og på Carls som lå i Grensen, like borti gaten her. Han jobbet på den italienske Bacino i København, på Scetch og på 1 Lombard Street i London.

- Vi vil lage et moderne brasserie. Så enkelt og så ambisiøst. Råvarer av høy kvalitet, så mye som mulig skal være økologisk. Paleo skal være et internasjonalt brasserie med skandinavisk fokus.

Man kommer inn i restauranten helt uformelt. Likevel er det lett å se hvor man skal henvende seg - om man ikke søker til en stol i baren. Kjøkkenet er stort og lyst, og vender seg ut mot restauranten uten å trenge seg på. Innenfor restauranten ligger Paleos hage med plass til 60 personer på den ene siden og et chambre separée for inntil 12 personer på den andre. Restauranten har 70 sitteplasser. Både Paleos hage og chambret har innsyn til hver sin gren av kjøkkenet. I Paleos hage er vinduet dekorert med råvarer. I dag var det grønnsaker i det ene vinduet og skinker og pølser i det andre.
 
Nora og Lene deler ansvaret for Paleos hage. De har erfaring fra flere gode spisesteder, blant annet har Lene jobbet på Skarsnuten. -- Det er veldig spennende å være med å åpne en restaurant. Vi har vært med å bestemme hvordan vi skal organisere serveringsutstyret, midt oppe snekkerarbeidet. Det er veldig trivelig å jobbe her!

De har nemlig vært på jobb et par ukers tid før restauranten åpner, så de føler at de kjenner kollegene på kjøkkenet og i restauranten. - Vi jobber sammen, alle på kjøkkenet og alle i restauranten. Og så har vi veldig fine sjefer.


Relaterte restauranter

Relaterte nettsted

  • http://www.brasseriepaleo.no/