Bocuse-d’Or-vinner åpner fiskerestaurant


| 19.08.2010


Ved siden av den tradisjonsrike fiskeforretningen Berggren i Sandefjord bygges det nye fiskemottaket. Helt inntil Berggren kommer Geir Skeies restaurant Brygga 11.

I sommersesongen byr restauranten på sjømat til brasserie-priser, men allerede i høst blir det anledning til å nyte utsikten i julesesongen fra 1.november.

– Råvarer kommer fra det samme huset som vi får fisken fra – Berggren Brødrene og fiskemottaket her på brygga. Fiskemottaket foredler også fisk, og har eget røykeri.

– Det blir typiske brasserie-priser, med hovedretter rundt 200 kroner. Prisene er bestemt ennå, men det skal være sånn at du kan spise en hovedrett her flere ganger i uken om du vil. Lutefisken vil koste det samme hos oss som hos andre, fire hundre kroner for all den lutefisken du vil spise.

Restauranten går over to etasjer og får utsikt over Sandefjorden og havna – sol til langt på kvelden. Brygga 11 får sitteplass til 90 gjester inne og 90 gjester ute.

– Stilen på maten vil være enkel. Det kan for eksempel være kokte reker med aioli. Vi skal også servere skalldyrplatå og retter som stekt fisk med gode grønnsaker og saus. Det vil alltid være en kjøttrett på menyen; vi velger etter sesong. Det blir litt som Solsiden, men ikke så dyrt.

Sandefjord vokser som matby?

– Sandefjord vil vokse som matby, ja. Vestfold er et veldig godt matfylke med god tilgang på råvarer fra sjøen. Fylket har også gode kjøttprodusenter og gårder som leverer gode grønnsaker og urter. Sandefjord som by vokser. Flere flytter hit, og med den nye veien er det lett å kjøre hit fra Oslo.

Du blir en konkurrent til din forrige arbeidsgiver?

– Solvolds fungerer bra. Odd Ivar Solvold har selv vært ute av driften et års tid, og han skal starte et nytt konsept i oktober. For min del vil jeg drive restauranten i de sesongene jeg har planlagt og ellers reise og ta oppdrag. Det gir mulighet til å utvikle konseptet andre steder i verden. Også i Norge.