Bølgen & Moi Briskeby åpnet 9. oktober


| 30.08.2000


Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?

- Jeg føler ikke at vi legger oss i det sjiktet. I alle fall ikke utelukkende. Vi har lagt oss på et konsept der vi ikke vil være så sårbare. Folk kan få en rask middag til en hundrelapp, eller en kveld med niretters meny.

Bakerovnen
Briskeby er egentlig tre serveringsteder under ett tak. I baren vil gjester ha et tilbud fra morgenen til kveld. Det starter med frokostbrød fra grua.

Bakeren serverer nystekte brød fra den vedfyrte bakerovnen, som blir veldig varm. Glørne taes ut, maten settes inn. Brødene får skikkelig sprø stekeskorpe

og holder seg mykt og saftig inni. I lang tid. Folk kan sette seg ned ved langbord der forskjellig pålegg står på bordet. Man kan også bestille frokostretter som egg og bacon, eller kjøpe med seg brød.

Lunsjserveringen starter i klokken elleve. Da overlates bakerovnen til kokken som lager dagens rett, enkel og rustikk kost som krever lang steketid. Serveringen vil også være enkel. Om kvelden vil folk i baren kunne spise enkle retter som tapas, hamburgere og pizza fra bakerovnen.

Det er vanskelig å bruke en kategori for å beskrive hva kjøkkensjef Trond Erik Løvik kreerer på kjøkkenet. Det vi lager minner nok mest om det franske, italienske og spanske kjøkken, men vi ønsker å forholde oss til sesongen i Norge, sier restaurantsjef Anne Mette Tabru.

Det samme gjelder baren. Vi vil bruke minst mulig halvfabrikata, vi presser det meste av fruktjuicene selv. Det betyr at vi bare serverer strawberry daquiri i jordbærsesongen.

Det er ikke enkelt for restaurantsjef Anne Mette Tabru å svare når jeg spør om menyen. En meny for frokost, en for lunsj, en egen vegetarmeny for brasseriet og en ni-retters for mezzaninen.
Mezzaninen?

Det betyr fritthengende tak på italiensk. Vi har laget et platå som delvis henger over baren. Her serveres dagens menyer, fra tre til ni retter, som er nye hver dag. Dette er rettene vi legger mest arbeid i, men vi vil unngå ordet gourmet fordi det virker litt skummelt og stivt og alvorlig. Om man ønsker én hovedrett eller en to-retters kan man sitte i brasseriet.