Grilleriet

Storgata 21, 0184 Oslo

I Folketeaterpassasjen.
Telefon 22 83 56 00

Oslo sentrum Youngstorget Oslo Book a table Bookatable grill

Bestill bord med Bookatable


Eksempler fra menyen
Pulled pork og foie gras slider155
Spareribs - iberico155
Grillet kamskjell155
Terøkt sjøørret145
Grilleriets 2 retter375
Grilleriets 3 retter450
Tasting meny 6 retter650
Priser i NOK pr. 19.09.2013
Nøkkelpersoner
Jan DahdjiKjøkkensjef2013
Annelie AnderssonDaglig leder2013

Egen presentasjon

Grilleriet åpnet i oktober 2011, og har etter vår mening alt som skal til for å tiltrekke seg folk flest, både de tørste og de sultne. Inngangspartiet er innbydende, og restauranten varm og intim samtidig som vi har plass til mange gjester. Vi har også satt ut bord og stoler i selve passasjen som bidrar til at det blir liv og hygge til Folketeaterpassasjen.

Når du kommer innenfor dørene til Grilleriet, møter vi deg med en hyggelig bar i midten, et stort og åpent kjøkken, og i motsatt ende en integrert bokhylle med kokebøker som fyller hele veggen fra gulv til tak. 

Mye av Grilleriets unike karakter er at det meste av maten tilberedes på en Josper kullgrill. Grillen er selve hjertet i restauranten og på kjøkkenet, og med mulighet for temperatur på nærmere 1100 grader, sørger den for at kjøttet beholder sin saftighet. Vi har investert mange ressurser på avtrekket, som går hele veien gjennom bygget på tolv etasjer, samt et UV-filter som forstøver lukt og røyk. Det eneste som blir igjen er en behagelig og fristende duft av godt grillet kjøtt.

Rundt kjøkkenet har vi installert en bred bardisk, hvor det er dekket opp til flere gjester. Her kan du sitte kun få meter fra kokkene som lager maten og grillen som spraker og dufter av deilig grillmat. Det er selvfølgelig lov å stille kokkene spørsmål når de jobber - kanskje får du noen tips og råd også.   

Grilleriet har 140 sitteplasser som står oppdekket til vanlig drift, men ved større arrangementer kan vi fint dekke til 200 gjester inne og opp til 1000 gjester i Folketeaterpassasjen. På et nivå over restauranten har vi mezzaninen hvor vi har plass til 40 gjester.

Frokost
På buffeten kan du finne norsk tradisjonsmat, hjemmelagede og ferske produkter og en fullverdig økologisk frokost. De økologiske produktene er alt fra brød, knekkebrød og smør til godt utvalg av pålegg, frukt og grønsaker. Du kan også komponere din egen omelett eller bestille espressobaserte drikker laget av vår barista.

Frokosten vi serverer på Grilleriet, fikk 3. plass av 500 vurderte hotellfrokoster i høstens kåring av “Norges Beste Frokost” av Twinings Best Breakfast 2012 i Norge.

Grilleriet
Sist oppdatert 10.09.2019