…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?
…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...
…sportutvalget for fisk ble skreisesongen åpnet på Valentindagen – i fiskeforretninger og på serveringssteder i hele landet. Skreien er «kjærlighetsfisken» – i hvert fall er den det ypperste symbol på formeringslyst og fysisk nytelse.
…sporterer 92 % av produksjonen til Europa, USA, Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.
…Den andre mandagen i oktober markerer Det Gamle Raadhus lutefisken. På denne tiden begynner sesongen for veteranene. Først når vannet i bekkene er kaldt nok til å hindre bakterievekst i fisken under utvanningen, kan man lute tørrfisken. Renslighet i alle ledd er like viktig som kvaliteten på fisken.
…Sist mandag ble det kjent at Oslo mistet en Michelin-stjerne. For mange er andre nyheter minst like viktige. Spisekartet bringer dem så snart vi kan.
…sport og avtaler er i orden, vil Café Renseriet tilby fersk fjellørret fisket på stang. Kanskje kommer andre godsaker fra traktene rundt om også. Men prisene holder de på østkantnivå.
…Nyttårsaften er den store champagnekvelden, og mange vil dele en flaske champagne denne kvelden. Spisekartet besøker et champagnehus.
…I Puglia er vann kostbart, så vinbonden vanner så lite som mulig. Men må man, så pumper man vann.
…Braastad-familien presenterte en ny serie cognac i Den Norske Opera og Ballett torsdag 3. november. Cognacen er tilegnet det norske operahus, og både operahuset og arkitektkontoret var representert ved presentasjonen.
…Med Pakistans ambassadør til stede introduserte Restaurant Mehfel Murree beer. Restauranten er den første i Norge som serverer det pakistanske ølet.
…Sous-chef Annette Berger ser mot opprinnelsen - råvarer på toppnivå.
Scoring i eget mål