…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...
…I år deltok tre «norske» kokker i Bocuse d'Or, nemlig Geir Skeie for Norge fra Solvold i Sandefjord, Filipp Langhoff for Finland fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo og Jonas Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i…
…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.
…Nå er den «gode røde» i bokhandelen. Michelins Red Guide hvor Scandinavia er omtalt, heter «Main Cities of Europe 2005". Man behøver ikke gå etter stjerner for å ha glede av den. Her finner man rimelige og gode overnattingsmuligheter i alle europas hovedsteder og
…Sist mandag ble det kjent at Oslo mistet en Michelin-stjerne. For mange er andre nyheter minst like viktige. Spisekartet bringer dem så snart vi kan.
…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.
…Mandag 11.mai åpnet Terje Ness Oro restaurant og bar, nesten ti år etter at restauranten åpnet første gang. Rune Pal, læremester for flere av de beste norske restaurantkokkene, skal ha ansvar for Oro bar med lunsj og middag på menyen. Oro restaurant tilbyr femretter med vinmeny - velg én eller…
Fem kokker
Michelin offentliggjorde nye tildelinger i dag
…I mange år har vi visst at romerne var store strateger
Store deler av europeiske vinmarker...
Per Thøstesen på ORO Restaurant
…Den har ikke passert ekvator, men har smaker fra alle fire vervenshjørner.
- for a change