Søk etter Lun ga 182 tilslag

La Tour d’Argent i Paris

La Tour d’Argent i Paris

Magasinet 06.03.2003

…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?

Au coin des gourmets i Paris

Au coin des gourmets i Paris

Magasinet 14.05.2003

…Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad. Å pakke opp denne fiskeretten ved bordet er en sann glede. Opp mot deg strømmer fine dufter fra asiatiske kryddere, og fisken er perfekt tilberedt.

Torsk med byggryn, svineknoker, sopp og chili-sitronsmør

Torsk med byggryn, svineknoker, sopp og chili-sitronsmør

Magasinet 09.09.2004

…I boken FISK OG VIN får du gode råd og oppskrifter om hvordan du kombinerer mat og vin til en større opplevelse. I forbindelse med Matforsks seminar om bygg, presenterer vi en oppskrift med torsk og bygg. Gled deg til å prøve!

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…lunsje på en typisk tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse

Champagneria med tapas og småretter

Champagneria med tapas og småretter

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Restaurantomtaler 18.10.2005

…Det kan se ut som Oslo får en ny tapabar nesten hver uke for tiden. Det finnes allerede gode tapasbarer, utsøkte, rimelige og spesielle. Frogner har nettopp fått en tapasbar med vekt på champagne og musserende vin.

Real Food

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 25.10.2006

…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.

Restaurant til nye høyder

Restaurant til nye høyder

Magasinet Lanseringer, Restaurantomtaler 16.04.2007

…Når en kokk sluttet på Bagatelle for å bli kjøkkensjef på en hotellrestaurant, er det for å skape synlige endringer. Restauranten 34 på Radisson SAS Plaza Hotell har lenge scoret høyt og er svært godt besøkt

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Magasinet Intervjuer, Nytt om navn 21.04.2007

…Etter en svak periode har Mink en stund kommet tilbake til det høye og stabile nivået restauranten hadde. Det kreves innsats og høy motivasjon for å holde stabil, høy kvalitet på en restaurant. Servitører og kokker på Mink trives med det.

Store porsjoner – Friday’s

Magasinet 10.01.2008

Friday’s Bergen innfrir

Magasinet 24.01.2008

Lunsj på Smak av Oro

Magasinet 14.02.2008

Geir Skeie vant Europeiske Bocuse d’Or

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 02.07.2008

…Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i Bocuse d'Or på nivå med Frankrikes.

Lauritz Ruus Bar

Magasinet Lanseringer, Nye restauranter 14.09.2008

…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.

Bølgen & Moi Briskeby åpnet 9. oktober

Magasinet 30.08.2000

…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?

Rust never sleeps

Magasinet 10.04.2001

Stor lunsj på Pascal konditori

Magasinet 06.08.2002

Ferskvannskreps - laveste pris?

Ferskvannskreps - laveste pris?

Magasinet 22.08.2002

Trivelig lunsj

Magasinet 10.10.2002

Ze Kitchen Galerie – en restaurant?

Ze Kitchen Galerie – en restaurant?

Magasinet 22.04.2003

…lunsj du vil huske til 21 euro – i Paris? Ja, Ze Kitchen Galerie har flere morsomme og fordelaktige kombinasjoner. På veggene henger samtidskunst, og bestikket er designet av Philippe Starck. Kjøkkenet byr på minst like store opplevelser.

Elvebredden Catering – en del av Riverside

Elvebredden Catering – en del av Riverside

Magasinet 05.08.2003

…Riverside-prosjektet, som driver selvstendiggjøring av ungdom og kompetansegivende aktiviteter, har fått et tilskudd: Elvebredden Catering. Bak selskapet står Espen M. Gryt, utdannet kokk og medlem av Kokkenes Mesterlaug.

Far lukter svidd

Far lukter svidd

Magasinet 06.08.2003

…Craig Whitson turnerer denne sommeren med sin nye bok og grilling på stedet. I fjor turnerte han med stor grill på Østlandet; de fleste har mye å lære om grilling av Whitson. Har du ikke smakt sjømat eller italienske retter fra Whitson i Stavanger, kan du i alle fall lære…

Jules Verne i Paris på høyt nivå

Jules Verne i Paris på høyt nivå

Magasinet 10.08.2003

…Restauranten ligger midt i Paris' største turistattraksjon, og likevel har restauranten gastronomiske ambisjoner – som den innfrir. Neppe den første restauranten man får med seg i sommerferien, så skynd deg og les! Foto: David Evans.

Stor spise til små priser

Magasinet 12.08.2003

…Denne restauranten inngår i en slags «trend», hvor klassisk fransk kjøkken tillages moderne og rimelig av unge, meget kompetente kokker. Hyggelige feminin service, uformelt antrukket og hardt arbeidende, med gutta på kjøkkenet.

Gamle bohemer på Place de Clichy

Gamle bohemer på Place de Clichy

Magasinet 12.11.2003

…Det meste av bohemkulturen, holdt oppe også av folk som Picasso, Apollinaire, Utrillo og senere François Truffaut, er nå som sunket inn i veggene. Men det er på Wepler man går for å innta et nattmåltid etter en sen forestilling på et av teatrene på Montmartre, eller en sen kabaret…

Fabelaktige Era Ora i København

Fabelaktige Era Ora i København

Magasinet 19.08.2003

En aften hos Kvello

En aften hos Kvello

Magasinet 20.11.2003

Pascal på galleriet

Pascal på galleriet

Magasinet 28.11.2003

Restaurant Sans med Lungarotti

Restaurant Sans med Lungarotti

Magasinet 10.03.2004

…Lungarotti inviterte til vinsmaking på Restaurant Sans, og presenterte en vertikal smaking av Rubesco Riserva Vigna Monticchio, en vin som består av 80 % sangiovese og 20 % canaiolo. Vinmonopolet har 1992-årgangen på bestillingslisten.

Tapasbar med utsikt

Tapasbar med utsikt

Magasinet 29.04.2004

Kontinentale strømninger i tradisjonsrikt hus
Kokkelandslaget 2001–2004

Kokkelandslaget 2001–2004

Magasinet 11.10.2004

…De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.

Hverdagsmat

Hverdagsmat

Magasinet 29.11.2004

…Jeg må innrømme, at dette er en bok jeg kommer til å bruke mye. Det finnes naturligvis mange kokebøker som tar for seg vår trauste hverdagsmat, men det er ytterst få som makter det kunststykke å både ivareta hverdagsmatens egen aura av tradisjon – hjemmets historie, din barndoms grønne dal,…

Amundsen & Nobile

Amundsen & Nobile

Magasinet 02.12.2004

Vann & Brød åpner 1.mars

Vann & Brød åpner 1.mars

Magasinet 30.01.2005

…Grønland har rimelig middagsservering, billig øl, kafeer med meny fra Midt-Østen og Østen. Og kanskje først og fremst café con bar. Første mars åpner Vann & Brød, «et sted for deg som liker å sitte inne».

Yatzi – fullt hus med lunsj, middag og bar
Davide Palludas treretter

Davide Palludas treretter

Magasinet 28.02.2005

…En oppskrift for et restaurantkjøkken egner seg ikke alltid for et kjøkken hjemme. Eller en rett kan være vanskelig å lage. Her er en avansert treretters meny som lar seg gjøre på kjøkkenet hjemme.

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…lunsje på en typisk tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse.

På Alexander Kiellands plass

På Alexander Kiellands plass

Magasinet 09.08.2005

Cajun på brygga

Cajun på brygga

Magasinet 15.08.2005

Sjokolade! Men mye mer…

Sjokolade! Men mye mer…

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Nye restauranter 11.10.2005

…En dag i høstkjølige Oslo, med kalde gufs langs fortauene, snø i luften og innpakkede, lukkede innfødte. Du sulter ikke, hverken som Hamsun eller Charlie Bucket. I et vindu får du øye på en sjokoladeskulptur – en glinsende, lekker eventyrfigur. Og bak der en fransk konditor i ferd med å…

Lunsj og «etter-jobb» – Chocolat!
Main Cities of Europe

Main Cities of Europe

Magasinet Bransjenyheter 17.03.2006

…Sist mandag ble det kjent at Oslo mistet en Michelin-stjerne. For mange er andre nyheter minst like viktige. Spisekartet bringer dem så snart vi kan.

Skalldyruke på Elvebredden

Skalldyruke på Elvebredden

Magasinet Gjestespill, Spesiell meny 21.03.2006

…Etter en lang, kald vinter presenterer Elvebredden Café og Restaurant en forsmak på sommeren – mens skalldyrene fremdeles er på sitt beste. I lokalene som restauranten deler med Norsk Design & Arkitektursenter serveres viner fra Moestue Grape Selections til en skalldyrmeny.

Piemonte-meny på Le Canard

Piemonte-meny på Le Canard

Magasinet Gjestespill, Nytt om navn 06.04.2006

…Le Canard har valgt ut Piemonte-viner til en helaften. Vinene er gode representanter for den høyt skattede regionen Piemonte. Kjøkkensjef Trond Andresen har komponert en seks-rettersmeny til disse vinene og brukt de beste råvarene fra det italienske og norske kjøkken.Menyen serveres i hele april.

Sommerstengte restauranter
Café Renseriet – ny restaurant på Tøyen

Café Renseriet – ny restaurant på Tøyen

Magasinet Nye restauranter 01.08.2006

…Når bare transport og avtaler er i orden, vil Café Renseriet tilby fersk fjellørret fisket på stang. Kanskje kommer andre godsaker fra traktene rundt om også. Men prisene holder de på østkantnivå.

Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 02.11.2006

…For tredje år på rad ble Linie Award arrangert, og i år var konkurransen ytterligere utvidet til alle nordiske land. Finske Antti Nurkka vant. I juryen satt kokker, matskribenter og matjournalister fra hele norden med Eyvind Hellstrøm som juryleder.

Tre strake seire – Tina Jacobsen

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 07.11.2006

…Det krever mye å hevde seg i en kokkekonkurranse. Det er et stort press på enhver som stiller i en konkurranse. En som driver idrett har flere års erfaring med konkurranser, og har forberedt seg utallige ganger til å yte mest når det gjelder. Kokker har mer enn nok med…

Real Food i Hegdehaugsveien

Magasinet 13.12.2006

Lunsj på Brasserie Blanche igjen

Magasinet 19.09.2007

Lauritz Ruus Bar

Magasinet Nye restauranter 14.09.2008

…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.

Gull igjen

Gull igjen

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 16.05.2009

…lunsj og middag på menyen. Oro restaurant tilbyr femretter med vinmeny - velg én eller flere retter. Johan Svedlund er den tredje eieren, kjent fra internasjonalt anerkjente baren på Nobilis.

Linie Award 2010

Magasinet Konkurranser 30.05.2010

Lengter du til høsten?

Lengter du til høsten?

Magasinet Produsenter & råvarer, Reise 20.03.2011

…Vi kan lengte til forrige sommer eller vi kan la fortiden fare og lengte til høsten. Vinhøsten. Spisekartet opplevde vinhøsten i Sør-Italia på nært hold.

Årets kokk 2017

Årets kokk 2017

Magasinet 20.03.2017

Fem kokker

Noahs Ark

Thorvald Meyers gate 23
Tyrkisk Grünerløkka Øst Uformell
Annonse