…Kjøkkensjef Ove Jakobsen er godt kjent med Alsace, der han har jobbet på blant andre Auberge de l`Ill og Le Cerf. Han har laget en femretters meny til viner fra en av de mest anerkjente produsentene i Alsace, Domaine Winbach.
Sammensveiset team
…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.
…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?
…Det meste av bohemkulturen, holdt oppe også av folk som Picasso, Apollinaire, Utrillo og senere François Truffaut, er nå som sunket inn i veggene. Men det er på Wepler man går for å innta et nattmåltid etter en sen forestilling på et av teatrene på Montmartre, eller en sen kabaret…
…Endelig kom varmen tilbake. Oslo har noen utendørsperler du kanskje ikke visste om. En av dem ligger ved Christiania Torv, nemlig Det Gamle Rådhus. I uteserveringen på det Gamle Rådhus får man velkomponert mat laget fra bunnen av, uten støv og støy – en oase i Oslo sentrum. Le Canard…
…De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.
…brasseriet «A Touch of France» holder seg til en Beaujolais village, som er den beste versjonen av Beaujolais nouveau. I skrivende stund foreligger ingen andre bedømmelser, men les hva vi synes.
…Brasserie France presentert årets Beaujolais Nouveau. Den får ikke mye oppmerksomhet, og det er nok litt ufortjent. – Kanskje kan det ha noe med 1980-årenes råfyll å gjøre, sier Knut Wesenberg på Brasserie France.
…Brasserie France presentert årets Beaujolais Nouveau. Den får ikke mye oppmerksomhet, og det er nok litt ufortjent. – Kanskje kan det ha noe med 1980-årenes råfyll å gjøre, sier Knut Wesenberg på Brasserie France.
…Ved siden av den tradisjonsrike fiskeforretningen Berggren i Sandefjord bygges det nye fiskemottaket. Helt inntil Berggren kommer Geir Skeies restaurant Brygga 11.
…"Ny vin fra Beaujolais" kan feire 60-årsjubileum i år. Årets Beaujolais Nouveau er fruktig og balansert. Det er naturligvis ingen gammel vin igjen som kan feire, for vinen er et par måneder når vi tar til å drikke den.
…Jonathan Howell blir kjøkkensjef og Nicolas Blomgren Facchin blir vinansvarlig når Fursetgruppens Festningen restaurant åpner 16. oktober. Howell kaller konseptet fine brasserie
Beaujolais Nouveau er kommet, smakt og likt.
…La Closerie des Lilas - brasserie
…Jo, Bagatelle stenger, men brasserie
Store deler av europeiske vinmarker...
Kjøkkensjef Per...
Lære eller handle? Begge deler!
Kåre Andrè Hjartholm er Norgesmester
Beaujolais Nouveau scorer høyt
I forbindelse...
åpner i dag
Bedre enn i fjor og bedre enn forrrige år