Terjes kjøkken

Terjes kjøkken


| 30.10.2003


Når Terje Ness lanserer sin kokebok, kommer folk fra flere kanter – kokkekolleger fra øverste sjikt, stamgjester på Oro, kunstnervenner, journalister og fotografer.

Mange har deltatt i produksjonen av «Terjes kjøkken», og flere av dem ble presentert. Blant dem var Ingrid Espelig Hovig, som har arbeidet med å gjøre rettene tilgjengelige for hjemmekokker.

«Terjes kjøkken» er langt mer enn kjente fjes og lekre bilder. Hver oppskriftside gir råd om råvarene eller behandling av den aktuelle råvaren eller hva man bør passe på under tilberedningen. Terje Ness og Ingrid Espelid Hovig har benyttet anledningen til å bevisstgjøre leseren om norsk tradisjonsmat; han gir litt av sin kokkeutdanning i små drypp til leseren.

Og oppskriftene er inndelt i det som kan kalles Ness' profesjonelle livsavsnitt – restauranten Oro, tapasbaren Plata, delikatesseforretningen DEL-I-ORO og barndomsminner. Det omfatter tre-fire kjøkkenstiler som gir de fleste noe å øve seg på og noe man kan bruke til hverdags.

Ved presentasjonen fortalte Ingrid Espelig Hovig morsomt om samarbeidet med Terje, venner av Terje Ness bidro med høytlesning og trompetspill i verdensklasse. I tillegg til en original fanfare spilte Ole Edvard Antonsen duett med en imponerende tubaist. Jo Nesbø leste fra en av sine bøker.

Spisekartet vil senere presentere oppskrifter og bilder fra boken.