Smaken av Frankrike

Smaken av Frankrike

Axel Nordahl Axel Nordahl Ett Bord, fredagsoppdekning Tartar av gressforet angus fra Horgen gård - Røkt beinmarg og hvetegress (ikke en del av Gout de France) Villkveite fra Nordmøre -Fenikkel og konbu (ikke en del av Gout de France)

| 18.03.2017

Oslo Norsk Fransk Good France Gout de France Michael Nedrebø Rødal Per Einar Reinertsen Axel Nordahl Vikaterrassen
på ETT BORD

 

Oslo litt før midnatt den 11. februar 2017

- Ok, nå forstår jeg ingenting… For tredje år på rad arrangerer det franske utenriksdepartementet i samarbeid med selveste Alain Ducasse, Gout de France. Et stort arrangement i Frankrike med 2000 kokker og restauranter fra hele verden. I juryen vil det sitte en rekke anerkjente internasjonale kokker.Trodde først det var en dårlig spøk… men JEG!!! har blitt invitert til å lage en 4-retters meny!!!!:):):)

Axel Nordahls beskjedenhet er kledelig, for den er kombinert med vissheten om at han kan. Han har vist det mange ganger og han blir anerkjent av personer som vet hva de snakker om og kan det de skriver om.

Nordahl kjente seg ikke sikker på hva som ville komme ut av invitasjonen fra Den franske ambassade. Men allerede da var det vel på det nærmeste avgjort: Ett bord deltar i årets Gout de France/ Good France.

Juryen som godkjenner og velger ut restaurante godkjente Nordahls meny, og sammen med en andre gode og spennende restauranter inviterer Ett Bord til et spesielt måltid tirsdag 21. Mars.

Råvarene er norske og det kan se ut som rettene er ganske norske også. Men de enkle beskrivelsene av retter viser ikke hva som ligger bak av franske teknikker, tradisjoner og typisk franske retter i kreativ samtidsversjon.

Bildene viser Ett Bord fredag 17. Mars. Rettene til Gout de France får du bare se om du kommer tirsdag 21. Mars. Menyen vil se ut omtrent som nedenfor.

Bestillingene begynte tidlig å komme inn, så den som vil være med på denne unike opplevelsen bør holde av kvelden og bestille på 22838303 eller siv@ettbord.no.


Good France meny

Tartar av gressforet angus fra Horgen gård
Rødbet aspic, svart hvitløk og oxalis

Poteter kokt i saltvann og vingetang
Røkte blåskjell og smør fra Bygdøy Kongsgård

Kraftkar
Solbær fra bonden Helge

"Fruktcocktail"
Kondensert melk

Forsidefoto: Per Einar Reinertsen, Axel Nordahl og Michael Nedrebø Rødal.