Rodin’s Bistro & Bar

Rodin’s Bistro & Bar


| 25.04.2016

Norsk Fransk Ostevogn Bistro Utendørsservering Bar Kenneth Bordal Christer Rodin Ole Jonny Eikefjord Stortorvet
Restauranter som bærer ...

... eiers navn blir personlige. Ole Jonny Eikefjord skapte restauranter kjennetegnet av hans innsikt, ferdighet og erfaring. Variasjoner av navnet føltes kanskje oppbrukt; i hvert fall begynte han å lage restauranter med navn som viste til konseptet.

Denne uken lanserte den mangeårige medarbeideren Christer Rodin en stor restaurant som kombinerer både konseptet og personnavn med stor troverdighet -- Rodin’s Bistro & Bar.

Christer Rodin er rolig midt under oppstarten. Små og store saker løses i en stemning som skaper ro og tillit blant gjestene i restauranten.

- Restauranten er et resultat av Ole Jonnys og mitt bidrag. Menyen er fransk og rettene legger vekt på hovedråvaren. Den vinlisten vi begynner med vil vi utvikle videre underveis. Men menyen blir slik den er. Selve interiøret vil vi også vurdere underveis. Vi har allerede planlagt noen flere elementer.

Menyen er trykket på et stort ark, igjen slik du finner det på mange franske bistroer. Der finner du et pent utvalg østers, klassiske franske retter med hovedsakelig norske råvarer fra de beste leverandørene. Østersene er franske bortsett fra to svenske og gigas fra Ytre Oslofjord og flate østers fra Bømlo.

Bare etter noen få dager har Christer Rodin sett at gjestene har en favoritt på menyen. -- Vi har valgt noen få genuine og deilige retter, som for eksempel piggvar. Stekt piggvar med spinat og estragon-beurre-blanc er den retten vi klart selger mest av. Det er til og med den dyreste retten på menyen. Det er deilig å lage klassiske retter. Hos oss er det alfa og omega.

- Vi har ingen intensjon om å finne opp hjulet på nytt. Det genuine er noe folk skjønner. Grunnleggende i vår filosofi er at vi tar vare på råvarene og bearbeider den sånn at alt er ekte når vi setter fram tallerkenen. I vårt kjøkken beholder råvaren sin egenverdi og identitet gjennom tilberedningen.

I oppstarten inneholder menyen et utvalg viner på glass. Vekten ligger naturlig nok på hvitviner og har anerkjente viner fra Burgund, Alsace og Sancerre. - Vi får inn to vinskap, og vinlisten er klar som et utgangspunkt for det vi skal bygge opp. Det tar vi pent og forsiktig.

Kjøkkensjefen Kenneth Bordal er 25 år og har tidligere jobbet på Ona og Finnøy Havstuer, ytterst på en øy mellom Ålesund og Kristiansund.


Relaterte restauranter

Relaterte nettsted

  • http://rodins.no/