Restaurant Park 29

Restaurant Park 29

Chambre separée. Nyoppusset lysekrone Det største av de mange chambre separée. Chambre separée i andre etasje. Fornøyd gjest på terrassen.

| 08.05.2017

Lene Kjøde Oslo sentrum øst Oslo øst Oslo vest Slottsparken Homansbyen Itali Norsk Fransk
åpner i dag

Restaurantselskapet Maneo AS eier Restaurant Park 29, men det er kjøkkensjef Lene Kjøde som fronter restauranten.


Selve huset har en lang historie, og er i dag Oslos eldste trevilla, bygd i 1847, og har rommet kultur, kunst, fest og nytelse i mer enn 150 år. Den mest kjente beboeren er nok komponisten Halfdan Kjerulf, som samlet kunstnereliten i Christiania i villaen.

Bertel O Steen med familie bodde i huset fram til ca 1980, og for ca 10 år siden bestemte familien seg for å pusse opp den gamle villaen. Resultatet ser vi her idag.

Kjøkkensjef Lene Kjøde har opplevd det samme som mange andre kvinner: Hun måtte yte så mye mer enn guttene for å oppnå respekt. To bronse i NM forandret lite på det. Eierne har gitt henne tillit med gode grunner. De kjenner henne godt fra kjøkkenet på Brasserie Blanche.

På Restaurant Park 29 har hun valgt ut teamet på kjøkkenet selv, praktisk talt bare unge kokker som skal lære hva faget handler om i virkeligheten.
Vi skal ha orden, og nå kan jeg lære dem opp og få den staben jeg vil ha. Du ser, det er kjekke karer jeg har fått med meg. Det blir fint å jobbe i lag. 

Hva byr dere på, Lene Kjøde?

- Vi har en nyinnredet bar og champagne-terrasse. Her kan du drikke et glass eller to før middagen - eller slappe av etter middagen. På fine dager i sommerhalvåret åpner vi uteserveringen, med plass til 80 personer. Vi har allerede tatt imot bestillinger til 17. mai.


- Vi er heldige som har flere chambre separée. Hos oss kan du reservere et rom for alt fra fire personer til 22 personer. Store grupper tar vi også i mot. Vi kan servere inntil 80 personer og har kapasitet til 200 gjester.

- Vi tilrettelegger etter behovene for større arrangementer og selskaper. Da inviterer vi til et møte her hos oss og finner den beste løsningen.


Og kjøkkenet på Restaurant Park 29, da?
- Enkel og ærlig mat, som det ikke er tukla for mye med. Menyen er fleksibel og trekker på inspirasjon fra Frankrike og Italia - og norske råvarer.


Og hva vil det si i virkeligheten? Menyen inneholder forretter av kvalitetsråvarer fra norsk hav, åker og skog kombinert med klassiske, utsøkte råvarer fra Frankrike og Italia.

Akkurat nå bugner hovedrettene av norske råvarer. Beskrivelsen er like enkel som konseptet. Og både dessertmenyen og bildene av ulike tallerkener presenterer råvarene og garnityret klart og rent i sitrende, skinnende farger.


Relaterte restauranter

Relaterte nettsted

  • http://www.park29.no/