Noe godt fra Beaujolais

Noe godt fra Beaujolais


| 22.11.2015

Oslo Fransk 2015 Beaujolais Nouveau Merete Bø Oslo sentrum
Beaujolais Nouveau scorer høyt

Enkelte produsenter i Beaujolais har måttet gi opp virksomheten de siste årene. Det er først og fremst produkter av dårligste halvparten som ikke har overlevd. Derfor var det oppmuntrende å lese om gode Beajolais i Dagens Næringsliv nylig, og årets Beaujolais Nouveau skåret også høyt hos Merete Bø.

Den varme og lange sommeren er hovedårsaken til at årets avling er liten, opptil 40 prosent mindre avling. Små druer med høyt sukkerinnhold har gitt konsentrerte og alkholsterke viner med en uvanlig dyp rødfarge. De beste produsentenes Beaujolais Nouveau får karakterer mellom 80 og 86 poeng.

Brasserie France har et nært samarbeid med produsenten Trénel, og deres Beaujolais-Village Nouveau får 85 poeng, mens Beaujolais-Village Bio scorer 83 poeng. Markeringen av den ferskeste vinen ble dempet av terrorhandlingene.

På Brasserie France veiet man for og imot. De valgte å markere den tredje torsdagen - ingen skal ta fra oss dette! “I sympati og solidaritet med Frankrike skal vi markere med årets franske vin i glasset, og med frihet, likhet og brorskap på fanen.”

Som vanlig spilte Fou Rire mens brasseriets stamgjester smakte årets første vin.