Musikk og middag i desemberkulden

Musikk og middag i desemberkulden


| 11.12.2002


Frelsesarmeen og Maneo inviterte til en helt spesiell aften med god mat og Steinar Albrigtsen med band denne uken.

Roald Dahl var en mer enn habil kokk, og mat er et tema i flere av hans fortellinger, behandlet som lys t, glede eller groteskeri. Mange har glede av hans I Roald Dahls kjøkken. Dessuten har han skrevet om sjokolade:

«Det er noe ved sterk kulde som gjør at man alltid får sånn voldsom appetitt. De fleste av oss vil gjerne ha all slags varm, rykende mat. Og fordi vi er mye heldigere enn vi egentlig forstår, får vi også som regel det vi gjerne vil ha – eller nesten, da. Men Charlie Bucket fikk aldri det han ønsket seg, han, fordi familien ikke hadde råd til det. Da det kalde været fortsatte og fortsatte ble han forferdelig sulten og helt vill etter et eller annet skikkelig å spise. Men alt han hadde var de skrinne kålrettene to ganger om dagen og brødskivene om morgenen.»

De som kjenner Charlie og sjokoladefabrikken vet at det går godt for Charlie, helt fantastisk godt. Men hva med de andre som fryser vinteren igjennom i år etter år? Frelsesarmeen øser av sin omsorg og suppe. Flere og flere kjente eller velstående stiller opp for Frelsesarmeen. I desember gir personalet på Maneo av sin fritid for å skape en god kveld for hjemløse. Frelsesarmeen stiller gjerne opp for andre som vil gjøre noe lignende. Akkurat nå er Fyrlyskorpset opptatt på alle fronter, men behovet er ikke mindre i januar eller februar. Ønsker du å gjøre noe for andre? Les hva Trude Totland i Frelsesarmeens kontaktsenter skriver:

Frelsesarmeens kontaktsenter i Oslo, Fyrlyskorpset, har cirka 250 rusmisbrukere og bostedsløse på besøk hver dag, unntatt lørdager. Vi har akkurat flyttet inn i nyoppussete lokaler i Urtegata 16 på Grønland. På senteret har vi en kafé, hvor vi deler ut matpakker og serverer te og kaffe. Av og til får vi varm mat, noe brukerne av senteret setter stor pris på. I julen har vi mange givere og får masse mat, som vi er veldig takknemlige for. Ellers i året blir det ikke så mye. Vi hadde satt pris på god, varm mat jevnt fordelt utover året, for brukerne kommer jo hit hver dag. Kjøkkenet vårt har gode oppvarmingsmuligheter. Et restaurantbesøk for noen av brukerne lyser også opp i hverdagen.

Ta kontakt med Trude Totland, Frelsesarmeens kontaktsenter, Tel 2299 8500 eller Mob 9261 6327.