Michelins rangering av Oslo-restauranter

Michelins rangering av Oslo-restauranter


| 15.03.2005


I dag lanseres årets utgave av Guide Rouge – Red Guide for byer i Europa. Det er i denne versjonen man finner de skandinaviske hovedstedene. Michelins røde hotell- og restaurantguide brukes av stadig flere nordmenn. En stjerne i boken er en uomtvistelig anerkjennelse for en restaurant.

To stjerner

  • Bagatelle

En stjerne

  • Annen Etage
  • Le Canard
  • Spisestedet Feinschmecker
  • Statholdergaarden

Bib Gourmand

  • Restaurant Eik

Som Spisekartet har kommentert tidligere, er Restaurant Eik den første restauranten i Oslo som får tildelt Bib Gourmand. Kategorien Bib Gourmand anbefaler restauranter med svært god mat til moderate priser. Denne kategorien er populær blant lesere som setter stor pris på kvalitet for pengene.

I guiden er totalt 17 restauranter og 27 hoteller i Oslo vurdert. Om hotellene sier guiden at utvalget i Oslo nå er veldig stort, etter at hotellene har vært gjennom en betydelig oppussingsperiode.

Ikke minst er dette tilfelle for Radisson SAS Plaza gitt alle rommene et moderne kvalitetsdesign og utstyrt dem enda bedre enn tidligere.

De røde hotell- og restaurantguidene er den mest prestisjetunge serien til Michelin. Deres inspektører reiser rundt og avlegger anonyme besøk hos nye og eksisterende hoteller og restauranter, og oppdaterer boken hvert år.

Michelinguiden er kjent for å velge ut gourmetrestauranter og luksushoteller, men like viktig er Bib Gourmand. Den inneholder i tillegg mange komfortable og gode spisesteder, angitt med en eller flere gafler. Bøkene inneholder mye detaljert informasjon. Gjør deg kjent med de symbolene som er viktig i din situasjon. Da finner du lettere et sted som passer ditt behov.