Mad Fork

Mad Fork


| 07.12.2014

Rebecca Mahboubi Majorstuen Oslo vest Oslo
Åpnet på Majorstuen mandag 8. desember

Bak spisestedet står Rebecca Mahboubi og Mojgan Heydari. De kom tilbake til Oslo etter en lang reise i blant annet Karibien og Argentina med seilbåt.

- Det er bedre å lære noen å fiske enn å gi dem en fisk. Min drøm var å seile jorden rundt, og samtidig ønsket vi å drive MAD-arbeidet videre. Så vi kjøpte en seilbåt og døpte den MAD - Make A Difference.

Underveis på seilturen fra Norge til Australia forsøkte vi å hjelpe folk der vi kom. Vi gjorde alt fra å skaffe båter for å hjelpe et barnehjem til å hjelpe folk med å opprette små virksomheter. Målet er å lære mennesker å skape et levebrød med ideer de har.

Hvor lenge var dere på denne reisen?

- Vi kom tilbake etter halvannet år. Da begynte vi å arbeide med dette nye prosjektet. Nå vil vi gå videre med MAD, skape noe med andre. Jeg kan fortelle om mange endringer vi har fått til. I Indonesia hjalp vi en mann og hans familie som vi skaffet gamle vinduskodder som de restaurerte.

- Vi skaffet arbeid til folk ved at de hentet vrakgods fra en sunket oljetanker som de skar opp og som nå dekker henger på veggene i restauranten. De lage bord og stoler av materialer fra gamle båter. I India hjalp vi en kunstnerfamilie. Han har laget baren og silhuetten som jeg har designet.

Det er selvsagt bra, men endrer det verden at en håndfull mennesker har fått det bedre?

- Det er den eneste måten å endre verden. Virkelig vekst og utvikling skjer ved at folk selv bruker ressursene sine og skaper verdier. Til det må de ha hjelp i form av kunnskap, små pengebeløp eller enkelt utstyr.

- Jeg har erfart hvordan store organisasjoner sliter med å skape slike endringer. Det samme gjelder NAV i Norge og FN i hele verden.

Og Mad Fork på Majorstuen - hva slags spisested blir det?

- Kom og se. Det blir sunt, annerledes og spesielt.


Relaterte restauranter