Lerstangkylling

Lerstangkylling


| 23.01.2017

Ørjan Johannessen Revetal Vestfold Barcode Oslo Norsk Fransk Lerstangkylling Gårdsand Kylling
Den første gangen

… du smaker Lerstangkylling vil du nok huske. For den SMAKER. Da Meny og Gårdsand inviterte pressen til Vaaghals for å bli kjent med en råvare som er temmelig ny i Norge, var restauranten full av mennesker og forventning. Norges ferskeste gullmedaljevinner fra Bocuse d’Or sto bak komposisjonene, og norske topprodusenter som Egge fylte glassene med norsk musserende vin på internasjonalt høyt nivå.

Det betydde selvsagt noe at det foregikk på den renomerte restauranten Vaaghals, og at gullmedaljevinneren fra Bocuse d’Or 2015 - Ørjan Johannessen - sto for menyen betydde mye. Gullet vant han blant annet med en ballotine av perlehøne. Bocuse d’Or og godt fjærkre lever godt sammen, ikke minst til Årets kokk 2017, der vinneren er Norges representant i Bocuse d’Or.

Satsing i Vestfold

Allerede for to år siden begynte Aadne Søyland i Gårdsand arbeidet med en kylling som de mener norske kokker ønsker seg. Denne kyllingen har også mange forbrukere ønsket seg; vi har bare ikke visst det, alle sammen. Vi har rett og slett ikke trodd det skulle skje.

Gårdsand valgte omhyggelig ut en kylling blant alle Sassos raser, alle sammen vitale kyllinger som lever og smaker mer slik kyllingene gjorde før masseproduksjonen gikk den veien høna sparker. Nei, feilen er jo at høna ikke sparket - av mangel på plass.

Lerstangkyllingen sparker, pikker strå, hakker og graver i korn og kråsstein. Når den får lyst, flakser den en liten tur akkurat slik det er naturlig for den. Når du kjøper en Lerstangkylling på Meny, får du en kylling som er skadefri, som har benstrukuren i orden, muskelfibrene vibrerende spenstige, faste og smakfulle. Selv skinnet er annerledes, med akkurat passe mengde fett under skinnet.

Kyllingen klekkes på Lerstang gård, før den vokser opp på 11 utvalgte gårder i Vestfold. Kyllingen lever og vokser nokså nært det naturlige. For eksempel blir den ikke manipulert med lys som skal stimulere veksten. Kyllingene styrer sin egen døgnrytme, med god plass og alltid tilgang på fôr og vann. I kyllinghusene er høyballer, vagler og kråsstein.

Lerstangkyllingen har allerede tatt betydelige andeler av kyllingkategorien i MENY- butikkene. I tillegg er den hovedråvare i innsendingsoppgaven til konkurransen


Årets kokk 2017
Vinneren av Årets kokk blir Norges neste Bocuse d’Or-kandidat. Det er produsenten Gårdsand som i samarbeid med MENY-Lauget har brakt denne kyllingen til Norge, som et svar på norske kokker, matbloggere og matelskende forbrukeres ønsker om å ha nettopp en slik type kylling å lage sine favorittretter med.
Lerstangkylling kan du kjøpe i seks varianter -  hel kylling, kyllingbryst naturell, kyllinglår naturell, marinert kyllingbryst, marinert kyllinglår og marinert vingemiks

Lerstangkylling hjelper deg med “hjemmegullet”. La kjøttet få romtemperatur før du legger det i pannen og bruner skinnet - eller steker den hel i ovnen. Du slipper å sette av halve dagen; med så god råvare er det nok å passe temperaturen og velge tilbehør.

På http://www.gaardsand.no/ finner du oppskrifter på både kylling og and.