Kokt kjøtt - Bollito Misto


| 25.11.2008


Hvert år arrangerer vi Bollito Misto på Baltazar Ristorante & Enoteca. Dette har blitt en tradisjon på Baltazar første helgen i desember. Vi har i flere år hatt stor pågang på dette og har de siste årene utvidet konseptet også til søndag, spesielt for venner, bekjente og kollegaer.

Det hevdes at denne retten stammer fra Piemonte. I dag er den vanlig i de fleste nordlige regionene, og hva slags type kokt kjøtt som benyttes varierer fra region til region. Når det gjelder hva som skal kokes, spiller familietradisjoner og råvaretilgang en stor rolle.

Dag Tjersland forteller om sin beste Bollito. – Min beste Bollito har jeg inntatt i Verona, og en ting er helt sikkert, man går aldri sulten fra en Bollito Misto restaurant. Vær derfor forsiktig med tilbehør som polenta, bønner, grønnsaker og pureer.

Bollito er ofte oksebakpart, kalvetunge, kylling, pølser, cottchini eller Zampone (fylte svinelabber). Kjøttet kokes med grønnsaker, hver for seg eller sammen, litt avhengig av hvilke typer kjøtt man bruker.

– Vi koker kjøtt hver for seg og jeg har med meg kjøtt og mostarda fra en spesiell produsent i Lucca. Vi serverer Bollito med tilbehør som salsa verde med pepperot. Vi er bortskjemte på vinfronten og får besøk av Giorgio Pelissero og Brovia fra Piemonte. Bollito Misto arrangerer vi i samarbeid med Mostue Grape selections.

Meny lørdag 6 desember:

Menu Degustazione
Stuzzichini
Apetittvekkere
Terina di Cacciaggione con marmelata di fici
Terrin på fugl med fikenmarmelade
Tajarin con tartufo
Fersk piemontesisk pasta med trøffel
Bollito Misto con mostarda e salsa verde
Variasjoner av kokt kjøtt; kapun, oksebibringe, pancetta, kalvetunge, salsiccie og cottechino med sennepssyltede frukter og grønn saus med pepperot.
Semifreddo"Torronese"
Myk is-parfait med nougat laget på oppskrift fra Torino

Femretters meny med aperitivo og vinmeny 1400 kroner

Søndag 7 desember:

Menu "Bollito"
Terrina Cacciagione con marmelata di fichi
Terrin på fugl og fikenmarmelade
Tortellini in brodo
Små ravioli i buljong
Bollito Misto con mostarda e salsa verde
Variasjoner av kokt kjøtt med sennepssyltetde frukter og grønn saus med pepperot
Semifreddo"Torronese"
Myk is-parfait med nougat laget på oppskrift fra Torino

Fireretters meny med aperitivo og vinmeny 950 kroner