Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink


| 21.04.2007


Etter en svak periode har Mink en stund kommet tilbake til det høye og stabile nivået restauranten hadde. Det kreves innsats og høy motivasjon for å holde stabil, høy kvalitet på en restaurant. Servitører og kokker på Mink trives med det.

Den mest opplagte forutsetningen er at personalet kan faget og engasjerer seg i jobben. Det er ikke like opplagt for alle at de i det lange løp gjør en bedre innsats når de har et privatliv.

Jan Arve Øverås og Gabriel Hedlund deler på jobben som kjøkkensjef. Øverås ble ansatt som kjøkkensjef på Mink høsten 2006. Han var kjøkkensjef på Magma, hvor han hadde vært i tre–fire år.

– Før Jan kom, delte Christer og jeg på jobben som kjøkkensjef. Jan sa fra dag én at «dette deler vi på».

– Da jeg så det nivået Gabriel hadde, og tenkte på at han kjenner bedriften, var det lett å si at vi skulle dele på jobben som kjøkkensjef. Det var faktisk et krav fra min side, sier Jan Arve Øverås. – Men det ville ikke gått på en større restaurant. Der må det vært en chef. Kokkene må vite hvem som bestemmer. Det ville ikke vært nok at vi er samstemte, for kokkene ville aldri fått nøyaktig det samme svaret fra to personer.

Restaurantsjefen har vært 13 år i bransjen. – Dette er det beste stedet jeg har vært. Jeg har aldri blitt tatt så godt vare på som her. Det er alfa og omega. Det var det som avgjorde om jeg orket å fortsette eller ikke.

Kjøkkensjefene har hjelp av en lærling, som sammen med en av kjøkkensjefene håndterer alle oppgavene. Den ene tar saus og grønnsaker, den andre fisk, kjøtt og poteter. – Det er ikke noe problem å finne løsningen, sier Gabriel. – Og to personer har flere ideer enn en person alene.

Gabriel Hedlund har jobbet på Grand Hotel, Lofoten fiskerestaurant, Arakataka og Coma. – Vi har fri to dager i uka. Når det er mulig, har vi fri annenhver lørdag. Når vi er alle tre på jobb, går det også an å slutte i fire-femtiden når vi begynner tidlig.