Era Ora

Era Ora


| 24.10.2017

Verdens beste Gambero Rosso Edelvita dos Santos Antonio Di Criscio Elvio Milleri København Italiensk
kåret til verdens beste italienske restaurant utenfor Italia

Kjøkkensjef Antonio Di Criscio på Era Ora mottok prisen på vegne av staben. For første gang har vinmagasinet Gambero Rosso utvidet den årlige kåringen av Italias beste viner. I år ble kjøkkensjefer, pizzeriaer og restauranter i hele verden besøkt og vurdert. For flere år siden ble Era Ora utnevnt til Europas beste italienske restaurant utenfor Italia. Gleden var stor hos ansatte og eiere Elvio Milleri og Edelvita dos Santos  da prisen ble offentliggjort 19. oktober.

Gambero Rosso skriver i sin begrunnelse:
For å konkludere, så gav den oss den mest komplette kulinariske opplevelse vi fikk i 2017. Tradisjon og superbe italienske råvarer inngår i et komplekst kjøkken med ekstraordinært presise smaker. I kjøkkenet er alle italienere og under 30 år gamle. Det er detaljene som gjør forskellen: Superb umbrisk olivenolje, heftige og aromatiske smaker, en lett hånd med pepperet. Vinkartet –  90 000 flasker, alle italienske – er resultatet av stor passjon. Rettene er uttenkt med matchende viner fra begynnelsen av, noe somkan merkes ved bordet. Selv det hjemmelagde brødudvalget bidrar med en opplevelse av andre tider og steder, og bringer oss tilbake til en liten by i den italienske provinsen.

Allerede da Era Ora åpnet i 1983 var restauranten nyskapende, kompromissløs og på høyt nivå. Era Ora valgte å etablere seg i et område der ingen ventet å finne en kvalitetsrestaurant. Valget gjorde det mulig å holde et høyt nivå samtidig som driften var bærekraftig. Den høye og stabile kvaliteten endret restaurantmarkedet i København, slik lignende etableringer gjorde i Oslo flere år senere.

Forsidebildet viser fra venstre
Årets kjøkkensjef Alessandro Cozzolino, Grissini at Grand Hyatt Hong Kong; Årets restaurant Restaurant Era Ora, København ved Antonio Di Criscio og Årets pizzeria Gennaro NastiBijou , Paris.