Christian André Pettersen

Christian André Pettersen


| 12.09.2017

Årets kokk 2017 Bocuse d'Or Christian André Pettersen Mathallen Oslo
Årets kokk 2017

Christian André  Pettersen vant gull med commis Kim Iamram. Øyvind Bøe Dalelv vant sølv med commis Aron Espeland. Rasmus Johnsen Skoglund vant bronse med Tony Allene Ghetachew.

Flere priser ble delt ut:

  • Beste commis  Henrik Falkensten
  • Beste geografiske identitet Øyvind Bøe Dalelv
  • Beste ganefryd  Øyvind Bøe Dalelv

Etter at siste fat var var båret foran dommerne og Charles Chessem som første dommer gikk rekken bortover langs dommerpanelet og håndhilste på kollegene, møtte Spisekartet Lars Erik Underthun.

Har du en favoritt?
– Nei, ingen favoritt. Vel, jeg har én, men jeg vet ingenting om hvordan det ser ut samlet.

Og favoritten?
– Han scorer ikke likt på fisk og kjøtt. Mer enn det skal jeg ikke si.

I trappen opp mot dommer-rommet stanser vi dommer Sven Erik Renaa.

Kan du si noe om du har en favoritt?
– Ja. Jeg har fem. Mer enn det kan jeg ikke si. Da sier jeg for mye.

Nei, ikke si for mye.
– Joda. Jeg har to-tre favoritter.

Og nivået på de ulike rettene?
– Det er gjerne sånn at nivået på de to rettene ikke er likt. Den ene retten er sterk og den andre er ikke like sterk. Så spørs det hva de andre dommerne mener.

– De som kjenner meg, leser meg som en åpen bok. Jeg gjør jo mitt beste for å skjule reaksjonen på det jeg smaker, men jeg smiler innvendig. Og tilsvarende hvis jeg reagerer motsatt. Det synes på meg for de som kjenner meg.

Årets kokk ble gjennomført enda mer profesjonelt enn tidligere. Det er det mest konsentrerte dommerpanelet Spisekartet har sett noen gang i noen konkurranse, inkludert Bocuse d’Or i Lyon.