Café Renseriet – ny restaurant på Tøyen

Café Renseriet – ny restaurant på Tøyen


| 01.08.2006


Når bare transport og avtaler er i orden, vil Café Renseriet tilby fersk fjellørret fisket på stang. Kanskje kommer andre godsaker fra traktene rundt om også. Men prisene holder de på østkantnivå.

Richard Wold og Xiang Xu eier hver sin halvpart av restauranten. De møtte hverandre i kjøkkenet på Slottet, og har sammen med venner og familie pusset og innredet restauranten. Lokalet var tidligere et renseri, men trengte til en fullstendig utrensking.

På veggen henger fotografier tatt av Wolds søster, en håndtegnet portrett og flere fotografier. Wolds far har lært seg bokinnbinding i Nederland, og har designet og laget hver eneste meny.

Til lunsj dekkes bordene uformelt, mens kveldsmenyen presenteres på bord med oppdekking til større måltid. Frøydis Gjertsen er nyutdannet kokk, og gleder seg over at hun får denne muligheten hvor hun er med på alt fra å ta imot varer til a-la-carte-service på kvelden.<br><br>Vinlisten er ikke den største i byen, men den inneholder bare velvalgte rimelige viner og kvalitetsviner til beskjedne priser.