Arakataka - NY!

Arakataka - NY!


| 10.08.2015

Nyåpning Restaurant Daniel Downey Ronny Kolvik Stian Floer Tom Victor Gausdal Rockefeller Oslo sentrum Oslo
Arakataka er død. Leve Arakataka!

Om Arakataka ikke er kongen av Oslo-restauranter, er den for mange bransjefolk kongen av utsøkte måltider til beskjedne priser. Restauranten stengte 30. mai og åpner igjen i dag, tirsdag 11. august.

Det begynte for to år siden, da kjøkkensjef og daglig leder Ronny Kolvik ville ha en bar i restauranten. Det ble lagt planer og gjort forberedelser, men så bestemte Kolvik på nytt. Ombygging. Men… Så valgte han de rette grepene, og i fjor høst satte han seg ned med Tuvalu Arkitekter og møbelsnekker Morten Engebretsen.

-- Her vil jeg ha en bar som ingen har sett før, sa han til Engebretsen. Det ble bar, matbar og en vri med et sosialt “kjøkkenbord” som forlengelse.

Morten Engebretsen har jobbet med Stian Floer og Tom Victor Gausdal på Hitch Hiker og Strand Restaurant. Han har gjort ombygginger og innredninger, blant annet bydelskroen Postkontoret på Tøyen.

Arataka er selvsagt ikke død, men har gjenoppstått som en ny bedre versjon av seg selv. Lydforholdene er revolusjonert. Det er gjort med treverk i tak og vegger. Himlingen er lyddempet med lydmatter, dekket med håndbygde treplater som er gjennomhullet for hånd. Hver plate og sidevegg er finert og belistet for hånd. -- Den latviske møbelsnekkeren brukte to uker bare på å sette opp veggen i baren. Alt er skjevt i huset her. Det krever ekstrem presisjon og avanserte ferdigheter. Og ganske mange arbeidstimer...

Veggen er multifunksjonell og et håndverksfenomen i seg selv.Og i tillegg kommer taket og seksjoneringen i små “kasser”. Kasser er misvisende, for dette er langt forbi Montana-innredning.

Ronny Kolvik nevner Daniel Downey, som i dag er restaurantsjef. De har samarbeidet nesten helt siden Ronny Kolvik tok over som kjøkkensjef etter Jens Eide i 2011.

Det er Mari Smørgrav i Tuvalu Arkitekter som har ledet arbeidet med Arakataka. -- Vi er veldig fornøyde, sier Ronny Kolvik. -- Servicet er håndlaget dansk keramikk. Det må du få med deg. Gurlie Elbækgaard. Jeg synes servicet står godt til det vi gjør her.

Maten, da?

Konseptet er det samme. I baren serverer vi små saker basert på kjøkkenkonseptet. Litt enklere og litt mindre måltider. Matbaren skal være åpen til klokken 12:30, og med tanke på nærmeste nabo - Rockefeller -- har jeg tenkt meg at vi får noe trafikk etter konserter. Da kan folk stikke innom her i stedet for å måtte ty til gårsdagens junkfood på vei hjem.