1.-Reispigen

1.-Reispigen

Vinnerdrinken Golden Milk. Foto: Nadin Martinuzzi Vinneren Irina Jelizarova! Foto: Nadin Martinuzzi Irina Jelizarova. Foto: Nadin Martinuzzi De tre vinnerne flankert av juryen. Foto: Nadin Martinuzzi

| 25.05.2016

Sondre Kasin Monica Berg Oslo Svensk Finsk Dansk Norsk Aquavit Linie Aquavit Nadin Martinuzzi
Førstereis for en merittert bartender i København

Åtte bartendere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige konkurrerte tirsdag 23. mai om å bli den første vinner av Arcus-konkurransen THE JOURNEY. Danske Irina Jelizarova, som jobber på baren Lidkoeb på Vesterbro, vant førsteprisen. Hun får nå lage sin egen Linie Aquavit sammen med Master Blender Ivan Abrahamsen.

Samme kveld ble hun presentert på Spisekartets facebook-side som “1. Reispigen”. Hun sender eikefatet med sin egen aquavit på en historisk førstereis, men selv er Irina Jelizarova en merittert bartender. Men hun er aldri blitt bedømt av bartendere på internasjonalt toppnivå. - Det var en helt fantastisk opplevelse å fremføre min cocktail foran noen av verdens eksperter. Nå gleder jeg meg til å arbeide med Ivan og å lage min egen akevitt, sier vinneren av konkurransen, Irina Jelizarova.

Norske Sondre Kasin kom på en god andreplass, mens Karl-Martin Edin fra Sverige kom på tredjeplass.

Høyt nivå
- Nivået var utrolig høyt og det var vanskelig å skille mellom de topp tre, forteller Master Blender og jurymedlem, Ivan Abrahamsen. - Irinas drink hadde den høyeste poengsummen sensorisk, og hennes opptreden var både kreativ og sterk teknisk.

Juryen besto av Juryleder Monica Berg, tidligere barsjef på Pollen Street Social i London, Alex Kratena, kjent for å ha drevet verdens beste bar, Artesian i London, Leo Robitschek fra NoMad bar i New York, og Arcus sin egen Master Blender, Ivan Abrahamsen.

Vinnerdrinken
Jelizarova vant med drinken Golden Milk, som er inspirert av Singapore. – Da jeg var 21 år reiste jeg rundt i Sørøst- Asia. Jeg var allerede veldig opptatt av mat og drikke på den tiden, og da jeg gikk rundt i Little India i Singapore, så jeg alle de fargerike blomsterkransene og bodene med krydder og urter overalt. Det minnet tok jeg med i drinken min, så Golden Milk er inspirert av kinesisk, malayisk, indisk og vestlig kultur, forteller hun om vinnerdrinken.

Ingredienser
5 cl. Linie Aquavit Double Cask
1 cl. Mil Pesetas oloroso sherry eller annen oloroso sherry
3 cl. Gurkemeie-honning-lavendelsirup*
2 cl. friskpresset sitronsaft

85 ml kokende vann
50 g vårens honning
1,5 g hardt gurkemeiepulver
1 frisk lavendelblomst

Pynt
1 lavendelblomst og bikube

Fremgangsmåte
Sirupen
Bland alle ingredienserne, utenom lavendelen. Rør rundt til alt er oppløst. Sil siruppen gjennom et kaffefilter, tilsett lavendelen, og la den trekke i fem timer.

Cocktailen
Bland alle ingredienserne i en shaker og rist grundig. Hell cocktailen gjennom en sil ned i et glas fylt med isbiter. Pynt med en lavendelblomst.


Relaterte nettsted

  • http://www.linie.com/